Hattrick Higuain zet Argentinië op goede spoor

8 oktober 2011, 09:11   Bijgewerkt: 8 oktober 2011, 09:17

Argentinië is vrijdagavond (lokale tijd) de kwalificatiereeks voor het WK voetbal 2014 uitstekend begonnen. Het Zuid-Amerikaanse topland versloeg mede dankzij een hattrick van Real Madrid-aanvaller Gonzalo Higuain tegenstander Chili met 4-1. Het vierde doelpunt voor Argentinië werd gemaakt door Lionel Messi.

Het aantreden van de nieuwe bondscoach Alejandro Sabella zorgde duidelijk voor nieuw elan bij het Argentijnse nationale team. Messi, Higuain en ook Angel di Maria speelden sprankelend in Estadio Monumental.

Ook Ecuador en Peru begonnen goed aan hun WK-kwalificatiecyclus. Ecuador won thuis met 2-0 van Venezuela. Treffers van Jaime Ayovi en Cristian Benitez brachten nog voor rust de eindstand op het scorebord. In de tweede helft kwamen de bezoekers nog met tien man te staan, nadat Jose Manuel Rey zijn tweede gele kaart kreeg. Peru versloeg Paraguay ook met 2-0, dankzij twee doelpunten van José Paolo Guerrero.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!