Gelijkspel in ArenA voelt als nederlaag voor AZ

16 oktober 2011, 00:00   Bijgewerkt: 15 oktober 2011, 23:38

AZ pakte zaterdag een punt in de ArenA, maar een lachje kon er niet vanaf bij de Alkmaarders. De reden: het wedstrijdverloop. De ploeg kwam met 0-2 voor en kwam na rust, toen het inmiddels 1-2 geworden was, ook met een man meer te staan. Tien minuten voor tijd kwam Ajax via Theo Janssen echter alsnog langszij.

En dus baalt AZ, geeft aanvoerder Niklas Moisander aan. "Vandaag was dé kans om voor het eerst in dertig jaar weer eens te winnen in Amsterdam", zegt hij in gesprek met FCUpdate.nl. "Dit gelijkspel voelt aan als een nederlaag. We hadden alle kansen om deze wedstrijd te winnen. Na die rode kaart moet de wedstrijd afgelopen zijn, het mag niet gebeuren dat je met elf tegen tien een voorsprong weggeeft."

Bij winst had AZ Ajax op een achterstand van maar liefst negen punten gezet. "Heel teleurstellend dat dat niet gelukt is", zegt Moisander. De voorsprong van AZ blijft nu 'slechts' zes punten. De Alkmaarders zijn nog altijd koploper, maar aan de titel wil Moisander niet denken. "Daar praten we echt niet over in de selectie. Ajax, FC Twente PSV hebben meer individuele kwaliteit, wij moeten het van ons collectief hebben. Het seizoen is nog lang, op dit moment is het kampioenschap echt nog geen doel."

Roy Beerens sluit zich daar bij aan. "Als we blijven spelen zoals in de eerste helft tegen Ajax, kunnen we een eind komen. Maar de competitie is pas net begonnen. We moeten eerst maar eens zorgen dat we fris blijven, dan zien we vanzelf hoe het gaat."

Hij baalt ook van het gelijkspel in de ArenA en met name van de 1-2 van Ajax, die vlak na rust viel uit een strafschop. "Dat was een bepalend moment in de wedstrijd. In mijn ogen was het helemaal geen penalty, Dirk Marcellis maakte zijn overtreding buiten het strafschopgebied. Na die goal kwamen we onder druk te staan en daar zijn we niet meer onderuit gekomen. Heel jammer. Of ik vooraf getekend had voor een gelijkspel? Nee. We gingen voor de zege. Dat doen we altijd, dus hier ook", stelt hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen