Slordig PSV na remise zeker van overwintering

3 november 2011, 20:52   Bijgewerkt: 3 november 2011, 21:02

PSV is door naar de volgende ronde van de Europa League. Dat is de belangrijkste conclusie na een merkwaardig avondje in Eindhoven. Tegen Hapoel Tel Aviv maakte PSV het zichzelf moeilijk door drie goals weg te geven, maar het toonde karakter door van 1-3 terug te komen tot 3-3. Dat was genoeg om overwintering veilig te stellen.

Dat PSV bijna verloor, was puur te wijten aan slordigheden achterin. De Eindhovenaren voetbalden veel beter en kregen ook meer kansen dan de ploeg uit Tel Aviv, maar drie slippertjes leidden tot drie Israëlische goals. Bij de eerste twee tegengoals stond de PSV-defensie te schutteren, bij de derde was Andreas Isaksson de gebeten hond. Hij reageerde zo traag op een kopbal dat de bal via de lat terug het veld in stuiterde. Toto Tamuz schoot de rebound vervolgens fraai binnen.

Derijck bewees zichzelf daarmee geen goede dienst. De Belg is normaliter reserve achter Bouma en Marcelo en wil een vaste basisplaats, maar dat zal na zijn optreden tegen Hapoel niet dichterbij gekomen zijn. Al moet gezegd worden dat ook Marcelo niet sterk verdedigde en dat debutant Jetro Willems bij de 1-0 ook niet vrijuit ging.

Drie goals tegen in een thuisduel tegen een matige ploeg: het geeft aan dat men zich in Eindhoven niet voor niets zorgen maakt om de defensie. De basis is broos en er hoeft maar iets te gebeuren, zoals nu met de blessures van Pieters en Tamata en de afwezigheid van Bouma, en enige vorm van defensieve zekerheid is ver te zoeken.

PSV ging nog op jacht naar de 4-3, maar die kwam er niet. Wel was er het goede nieuws uit Polen dat Legia Warschau gewonnen had van Rapid Boekarest. Daarvoor is PSV, met nog twee wedstrijden te gaan, zeker van de volgende ronde.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen