Esteban vertrekt na geschil bij Costa Rica

12 november 2011, 12:06

Esteban Alvarado zal zich dit weekeinde alweer bij de selectie van AZ voegen. De doelman zou met de nationale ploeg van Costa Rica een vriendschappelijk duel afwerken tegen Panama, maar vertrok woedend uit het Costaricaanse kamp na een geschil met bondscoach Jorge Luis Pinto.

De keeper van AZ liep een duimblessure op tijdens zijn verblijf bij de nationale ploeg van zijn land. Esteban vroeg Pinto, die van plan was om de doelman gewoon op te stellen in de oefeninterland (2-0 verlies), daarop tevergeefs of hij de kwetsuur wilde melden aan de Alkmaarders. Daarop verliet Estaban de selectie van Costa Rica en keerde hij terug naar Nederland, tot grote woede van Pinto.

"Ze hadden de blessure sowieso bij ons moeten melden, dat hebben ze verzuimd", laat AZ-directeur Earnest Stewart aan De Telegraaf weten. Esteban beaamde dit. "Ik heb ze gevraagd het te melden aan AZ, maar ze toonden geen interesse. Ik had het gevoel dat mijn geval niet belangrijk was. De bondscoach zei dat hij het te druk had om met me te praten."

De eredivisieclub heeft aangekondigd dat het komende week nader onderzoek zal doen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen