Zwolle laat langs Veendam, Eindhoven wint ook

18 november 2011, 21:57   Bijgewerkt: 19 november 2011, 00:17

FC Zwolle heeft geen averij opgelopen aan kop van de Jupiler League. De ploeg van coach Art Langeler boekte vrijdagavond een moeizame 0-1 zege op bezoek bij SC Veendam. Joey van den Berg bezorgde Zwolle in de slotfase drie kostbare punten. Nummer twee FC Eindhoven bleef in het spoor van de koploper dankzij een 2-0 zege op FC Volendam.

Zwolle beleefde een uiterst moeizame avond aan de Langeleegte. De manschappen van Langeler worstelden en leken op puntverlies af te stevenen, maar kwamen in de slotfase toch nog boven. Van den Berg zorgde er negen minuten voor tijd voor dat de Zwollenaren alsnog met drie punten huiswaarts keerden.

Eindhoven had het een stuk eenvoudiger tegen Volendam. Serhat Koç bracht de thuisploeg vier minuten voor rust aan de leiding. Na de pauze hielp een rode kaart van Roj Rok de Brabanders nog steviger in het zadel. Youness Mokhtar, die afgelopen week een uitnodiging kreeg voor Jong Marokko, bracht de nummer twee van de eerste divisie een kwartier voor tijd in veilige haven: 2-0.

Willem II ging in eigen huis verrassend onderuit tegen Almere City FC: 1-2. Treffers van Jerson Ribeiro en Mitchel Burgzorg zorgden ervoor dat de bezoekers na 65 minuten comfortabel aan de leiding gingen met 2-0. Joonas Kolkka bezorgde de Tricolores tien minuten voor tijd nog wel de aansluiting, maar daar bleef het bij. Ook subtopper Helmond Sport moest een nederlaag slikken. FC Dordrecht boog een 0-2 achterstand tegen de Brabanders in het laatste half uur op mirakuleuze wijze om in een 3-2 overwinning.

SC Cambuur maakte een reuzensprong omhoog. De Friezen versloegen Telstar in Velsen met 5-2 en vlogen van de zevende naar de derde plaats in de rangschikking. Daar zag het geruime tijd niet naar uit. De thuisploeg leidde in de tweede helft nog met 2-1 dankzij Johan Plat en Sead Mazreku met tussendoor een tegentreffer van Oguzhan Turk. Na de gelijkmaker van Melvin de Leeuw in de 57e minuut ging het hard. Charles Dissels, Jerold Promes (eigen doel) en invaller Bob Schepers voerden de productie verder op

Zwolle behoudt een voorsprong van drie punten op nummer twee Eindhoven. Cambuur kijkt tegen een achterstand van liefst negen punten aan op de koploper. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen