Rutten doet rustig aan met Tyton

25 november 2011, 14:48

Przemyslaw Tyton traint alweer enige tijd voluit mee bij PSV, maar de Pool behoort ook dit weekend nog niet tot de wedstrijdselectie. Trainer Fred Rutten wil dat de 24-jarige doelman, die twee maanden geleden in de wedstrijd tegen Ajax een hersenschudding opliep, eerst meer wedstrijdritme opdoet in het beloftenelftal.

"Hij is twee maanden buitenspel geweest en dan moet ingehaald worden. Hij heeft nu een aantal weken geen reactie gehad, maar nu komt het vakinhoudelijke gedeelte. Hij zal eerst een aantal wedstrijden in de benen moeten hebben om weer bij de eerste selectie aan te sluiten. Hij zal maandag dan ook weer onder de lat staan bij Jong PSV", luidt de uitleg van de oefenmeester op de officiële website van PSV.

Voor de wedstrijd van zaterdag tegen FC Groningen keren Kevin Strootman en Stanislav Manolev na een schorsing terug in de selectie. Verder ontbreken alleen de geblesseerden Wuytens, Pieters, Tamata en Hutchinson. "De ziekenboeg loopt leeg en Manolev en Strootman komen terug van een schorsing dus ik ben hartstikke tevreden. Alleen Ojo heeft last van zijn hamstring en is daarom een twijfelgeval."

Rutten verwacht dat zijn team het zeker niet gemakkelijk gaat krijgen met FC Groningen, dat hij hoog aanslaat. "Na een stroeve start heeft Groningen vooral de laatste weken gewonnen aan stabiliteit. Ze hebben gewoon een goed team dat zich nu nestelt in de subtop en daar waarschijnlijk de rest van het seizoen ook zal blijven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen