Donk helpt Brugge aan krankzinnige zege

30 november 2011, 21:02   Bijgewerkt: 30 november 2011, 21:19

Club Brugge heeft een miraculeuze overwinning geboekt in de Europa League. De equipe van coach Christoph Daum stond woensdag in Slovenië bij NK Maribor met nog een kwartier te gaan met 3-0 achter, maar won uiteindelijk met 3-4. Blauw-zwart behoudt daardoor goede kansen op Europese overwintering.

De Nederlander Ryan Donk, die eerder in de wedstrijd een eigen goal had gemaakt, tekende in blessuretijd voor het winnende doelpunt. Daarvoor hadden Nabil Dirar (2) en Joseph Akpala de Brugse inhaalrace ingezet en er 3-3 van gemaakt. In dezelfde groep won Sporting Braga thuis met 1-0 van Birmingham City. Vlak na rust liet Hugo Viana met een van richting veranderd afstandsschot de enige treffer aantekenen.

Als gevolg van de resultaten hebben Club Brugge en Braga beide tien punten uit vijf duels. Birmingham City heeft er zeven, Maribor één. Over twee weken ontvangt Brugge Braga, terwijl Birmingham het thuis opneemt tegen Maribor. Op basis van de onderlinge resultaten is Braga, vorig seizoen runner-up, al geplaatst bij de laatste 32. Brugge heeft nog één punt nodig voor kwalificatie voor de knock-outfase.

In groep I verzekerde Atletico Madrid zich van een plek in de tweede ronde. De Spanjaarden, de winnaar van 2010, hadden aan een 1-0 zege bij Celtic voldoende voor plaatsing. Arda Turan maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. De Turk passeerde de Celtic-defensie, met Glenn Loovens, na een half uur.

De andere ontmoeting in deze poule, tussen Stade Rennes en Udinese, eindigde in 0-0. Daardoor gaan Udinese en Celtic op de slotdag onderling uitmaken wie er met Atletico mee de knock-outfase in mag. Het gat tussen beide teams is drie punten, in het voordeel van Udinese. Het onderlinge duel in Glasgow werd 1-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen