Trefzekere oud-AZ'er Moreno verliest met Espanyol

3 december 2011, 23:59   Bijgewerkt: 4 december 2011, 01:06

Valencia heeft zaterdagavond in navolging van Real Madrid en FC Barcelona ook drie punten aan het seizoenstotaal toegevoegd. De nummer drie van de Primera Division won in eigen huis met 2-1 van middenmoter Espanyol. Roberto Soldado tekende tien minuten voor tijd voor de winnende treffer.

Espanyol gaf zich niet zomaar gewonnen in Mestalla. Nadat Alberto Costa Los Ches al na zes minuten vanaf de strafschopstip op een 1-0 voorsprong had gezet, kwam Espanyol twintig minuten voor tijd langszij. Voormalig AZ-speler Hector Moreno tekende voor de 1-1. Valencia kreeg de bezoekers toch nog klein. Soldado rondde in de slotfase op aangeven van Costa doeltreffend af en kreeg het publiek daarmee alsnog op de banken.

Het verschil van Valencia met koploper Real is zeven punten. Espanyol staat na de nederlaag negende in de Spaanse competitie.