Trainer Metalist hoopt dat AZ zich kwalificeert

Koen Freriks
14 december 2011, 19:11   Bijgewerkt: 14 december 2011, 19:16

AZ speelt donderdag de cruciale Europa League-wedstrijd tegen Metalist Kharkiv. De koploper van de Eredivisie, die nog niet zeker is van overwintering, zal echter geen tegenstander op oorlogssterkte treffen. Bovendien ziet de trainer van Metalist de Alkmaarders graag doorgaan. De voortekenen voor AZ lijken dus goed.

De Zuid-Amerikaanse sterkhouders uit de selectie van Metalist, zes in totaal, mochten thuisblijven. “Maar de B-keus zal tegen AZ ook haar best gaan doen”, verzekert Myron Markevich op de website van AZ wel. "In principe verwacht ik dat we ook met andere spelers een hoog niveau kunnen bereiken. Ik heb vertrouwen in mijn wisselspelers. Ik schat de kansen op zestig tegen veertig voor AZ, ze hebben een goede indruk op me gemaakt tijdens het eerste duel."

Markevich heeft sympathie voor het team van Gertjan Verbeek. "Wie ik liever door zie gaan, AZ of Austria Wien? Ik zou heel graag willen zien dat AZ de volgende ronde haalt en niet Austria. Maar daar beslissen wij verder niet over. AZ mag het laten zien.”

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen