Beerens lijkt duel met Ajax te halen

20 december 2011, 14:18   Bijgewerkt: 20 december 2011, 14:25

Roy Beerens kan woensdag waarschijnlijk meedoen in de bekerwedstrijd tegen Ajax. De vleugelaanvaller van AZ miste wegens griep het competitieduel van afgelopen weekend tegen NAC Breda, maar is daar vrijwel volledig van hersteld.

"Roy was maandag weer op de club", zegt trainer Gertjan Verbeek op de website van zijn club. Hij denkt dat Beerens woensdag mee kan spelen. "Hij voelt zich stukken beter en heeft al weer wat dingen gedaan zodat er wat spanning op zijn lijf kwam. Daar heeft hij goed op gereageerd. We hebben goede hoop dat hij op tijd weer fit is."

De selectie van AZ bevat geen blessuregevallen, stelt Verbeek tevreden vast. "Dat is haast onvoorstelbaar na zoveel wedstrijden. We zijn er heel blij mee." Ook Maarten Martens is weer fit, maar de middenvelder behoort niet tot de wedstrijdselectie. "Ik heb Maarten gezegd dat hij zich moet richten op een goede tweede seizoenshelft. Want ik zie nu geen aanleiding om voor de winterstop de achttien aan te passen."

Verbeek hoopt dat zijn team de seizoenshelft in de ArenA op een goede manier af kan sluiten. Het is zeker mogelijk om Ajax te verslaan, denkt hij. "Ik denk dat we zeker gelijkwaardig zijn aan Ajax. AZ is niet voor niets winterkampioen, al heeft Ajax het de laatste weken in de competitie beter gedaan dan wij." Eerder dit seizoen eindigde het competitieduel tussen beide teams, ondanks een 0-2 voorsprong van AZ, in 2-2. Verbeek: "Toen hebben we prima gespeeld maar ook een aantal dingen niet goed gedaan waardoor het alsnog een gelijkspel werd. Dat riepen we over onszelf af."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen