Beerens: "Zo zijn we niet af te stoppen"

23 januari 2012, 10:00

De winst liet AZ zondag liggen, maar de Alkmaarders zijn zonder twijfel de morele winnaar van de dubbele ontmoeting met Ajax. Na de bekerwinst in de ArenA werd het in competitieverband 1-1, nadat AZ lang de betere ploeg geweest was. En omdat PSV vlak daarna punten verloor bij FC Utrecht, blijft de ploeg koploper in de Eredivisie.

“Dit geeft veel vertrouwen”, zegt AZ-aanvaller Roy Beerens tegen FCUpdate.nl over de start van de tweede seizoenshelft. In de laatste weken van 2011 haperde de Alkmaarse machine en naderde de concurrentie met rasse schreden, maar na de winterstop oogt de ploeg weer fris en scherp. Tegen rivaal Ajax was het twee keer de betere ploeg en dat schept verwachtingen voor de strijd om het kampioenschap.

“Het enige nadeel van ons spel is dat het veel energie kost", beseft Beerens zich. "Die energie kwamen we in de slotfase tegen Ajax, toen we ook de wind tegen hadden, tekort. Daardoor liepen we te veel achteruit. Zonde, want daarvoor kregen we kansen op de 2-0. Maak je die, dan is de wedstrijd gelopen en pak je hier drie punten.”

De speelwijze van AZ kost dus veel energie en dat zou in de loop van het slopende seizoen wel eens zijn tol kunnen eisen. Erg breed is de selectie van trainer Gertjan Verbeek immers niet. “Iedereen moet fit zijn en blijven”, benadrukt Beerens. “Zeker met het dubbele programma dat we zometeen krijgen, met de beker en de Europa League er bij. Of dat ons kan gaan opbreken? Ach, daar geloof ik niet in. Fitheid zit voor een groot deel in je hoofd. Als het goed draait, voel je vermoeidheid minder.”

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen