Libië en Zambia gelijk in waterpoloduel

25 januari 2012, 20:08   Bijgewerkt: 26 januari 2012, 00:43

De eerste remise van de 2012-editie van de Afrika Cup is een feit. Op een doorweekt veld in het Estadio de Bata in Equatoriaal-Guinea nam Libië woensdag twee keer een voorsprong, maar het zag tegenstander Zambia telkens langszij komen: 2-2.

regen

regen

Inderdaad, de bal rolde op dat tijdstip. Hoewel rolde. Dat was op de flinke plassen op het veld niet altijd even goed mogelijk. Bij zo’n beetje elke beweging kwamen liters water mee omhoog. Het deed soms denken aan het EK waterpolo in Eindhoven.

Desondanks ontspon zich een leuke pot en al na vijf minuten was het raak voor Libië. Waled Mhadeb bediende Ahmed Saad Osman met een steekpass, waaruit de 1-0 voortvloeide. Zambia nam het initiatief vervolgens langzaam maar zeker over en kwam na een half uur op gelijke hoogte. Emmanuel Mayuka plukte de bal bij de tweede paal op aangeven van Rainford Kalaba in één keer uit de lucht en trof doel.

1-1 was tevens de ruststand, maar direct na de pauze kwam er verandering in de score. Osman bracht Libië opnieuw aan de leiding. Zambia toonde echter weer veerkracht. Tien minuten later kwam de bal via een omhaal bij Chris Katongo terecht, die de 2-2 binnenkopte.

Door dit resultaat heeft Zambia na twee duels vier punten en Libië één. In dezelfde groep spelen later op de avond (21.15 uur) gastland Equatoriaal-Guinea (drie punten) en Senegal (één) tegen elkaar. Ook zij kruisen de degens in Bata. Liefhebbers van watersport kunnen hun hart dus ophalen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen