Gemiste penalty breekt Ghana op tegen Zambia

8 februari 2012, 19:14   Bijgewerkt: 8 februari 2012, 19:36

Zambia heeft zich geplaatst voor de finale van de Afrika Cup. Chipolopolo, zoals de bijnaam van het land luidt, wist woensdag viervoudig kampioen Ghana verrassend opzij te zetten in de kwartfinale: 1-0. Emmanuel Mayuka kroonde zich in de slotfase tot matchwinner.

Ghana, waar Vitesse-speler Anthony Annan de negentig minuten vol maakte, had het betere van het spel in Bata. Asamoah Gyan kreeg in de achtste minuut een uitgelezen mogelijkheid om The Black Stars op voorsprong te zetten, maar de sterspeler zag een penalty gestopt worden door doelman Kennedy Mweene.

Zambia strafte de onzorgvuldigheid van Ghana af dankzij een treffer van Mayuka, die op aangeven van Isaac Chansa in de 78e minuut de enige treffer van de avond binnenwerkte. Zambia bereikte daarmee voor de derde keer de finale van de Afrika Cup. In 1974 en 1994 haalde het land eveneens de eindstrijd.

Zambia speelt zondag in de finale tegen de winnaar van het duel tussen Mali en Ivoorkust. Die wedstrijd wordt later op woensdagavond in Libreville gespeeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen