Bayern naar halve finale, Greuther Fürth stunt

8 februari 2012, 22:46

Bayern München heeft zich woensdagavond geplaatst voor de halve finales van het Duitse bekertoernooi. De ploeg van trainer Jupp Heynckes hoefde zich niet bovenmatig in te spannen om tot winst te komen in de Zuid-Duitse derby tegen VfB Stuttgart: 2-0.

Franck Ribérey en Mario Gomez waren trefzeker namens Bayern, waar Arjen Robben op de bank bleef. Khalid Boulahrouz maakte bij Stuttgart de negentig minuten vol. Borussia Mönchengladbach bereikte ook de halve eindstrijd van de Duitse beker, maar moest daarvoor harder werken dan Bayern. Na een 0-0 stand na negentig minuten werd Hertha BSC na verlenging met 0-2 opzij gezet.

De balans sloeg uit in het voordeel van Gladbach, nadat Roman Hubnik rood had gekregen. De thuisclub moest niet alleen met tien man verder, maar kreeg ook nog eens een strafschop tegen. Aanvoerder Filip Daems, die met Roel Brouwers de defensie van de bezoekers organiseerde, benutte die. In de blessuretijd van de tweede verlenging had ook Oscar Wendt nog succes.

SpVgg Greuther Fürth zorgde voor de sensatie van de avond door 1899 Hoffenheim, dat nog thuis speelde ook, uit te schakelen: 0-1. Olivier Occean was uiteindelijk de gevierde man met zijn doelpunt vlak voor rust.

Marvin Compper maakte het karwei voor de favoriet uit de eerste Bundesliga knap lastig. Hij werd tien minuten voor rust uit het veld gestuurd. Ryan Babel begon bij Hoffenheim op de bank, maar viel halverwege de tweede helft in. Edson Braafheid speelde de gehele wedstrijd. Door de nederlaag en het teleurstellende spel is de positie van trainer Holger Stanislawski nu wel erg wankel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen