Sparta viert periodetitel met zege in Eindhoven

27 februari 2012, 21:51   Bijgewerkt: 27 februari 2012, 22:55

Sparta Rotterdam heeft de derde periodetitel in de Jupiler League veroverd. De Kasteelheren wonnen maandag de topper bij FC Eindhoven met 2-0, door goals van Jamie Bruinier en Jeremy Bokila.

Sparta kan in de periodestand nog wel worden ingehaald door Den Bosch, maar de Bosschenaren hebben al een periodetitel op zak. Voor de overige clubs zijn de Kasteelheren, met nog één duel te gaan, onbereikbaar. Smet op de prestatie van Sparta was de rode kaart van Mark Veldmate in de slotfase vanwege natrappen.

In het algemeen klassement brengt Sparta, de nummer twee van het klassement, de marge met koploper FC Zwolle, dat de eerste periodetitel won, terug tot acht punten. Er zijn nog elf wedstrijden te spelen. Sparta heeft vier punten voorsprong op FC Den Bosch, dat de derde plaats overnam van Eindhoven.

Onderin brachten hekkensluiters SC Veendam en AGOVV hun achterstand op nummer zestien FC Emmen terug tot één punt. Veendam won thuis met 1-0 van FC Volendam, AGOVV scoorde verderop een driepunter bij Telstar: 1-3. FC Emmen kreeg in Maastricht een oplawaai van MVV. Het werd 6-0 voor de Limburgers.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen