Hoeness is 'shitdiscussie' over Robben zat

28 februari 2012, 09:42

De kritiek van diverse Duitse media op Arjen Robben komt Bayern München-directeur Uli Hoeness de neus uit. Hij vindt dat het afgelopen moet zijn met de 'heksenjacht' die in diverse media plaatsvindt op onder meer de Nederlandse aanvaller.

In met name Sport Bild werd Robben de afgelopen weken veelvuldig neergezet als egoïst. Die kritiek is hem niet in de koude kleren gaan zitten, heeft Hoeness gezien. "Die hele shitdiscussie over het feit dat hij egoïstisch zou spelen, heeft er toe geleid dat hij nu ballen afspeelt terwijl hij zelf voor de actie zou moeten gaan. Als hij niet zo veel kritiek gekregen had, had hij dit weekend zeker twee of drie keer gescoord."

Hoeness verwijst onder meer naar een grote kans voor Bayern in de slotfase van de wedstrijd tegen Schalke 04 (2-0). Robben kwam in kansrijke positie voor de keeper, maar besloot af te spelen op teamgenoot Franck Ribéry. Dat bleek de verkeerde keuze te zijn, waardoor de kans verloren ging. "Zo zie je maar dat mensen van buitenaf een wedstrijd wel degelijk kunnen beïnvloeden", moppert Hoeness.

Zelf liet Robben onlangs al weten dat bepaalde media bezig waren met een 'kleine oorlog' tegen hem. "Dat is iets persoonlijks. Een beetje triest, maar verder hou ik er liever mijn mond over. Ieder woord dat ik hier verder over zeg, is er één te veel."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen