Steijn: "Vertrouwen zeker nog aanwezig"

28 februari 2012, 13:52

ADO Den Haag haalde vorig seizoen nog Europees voetbal, maar inmiddels moet de ploeg vrezen voor degradatie. Door de nederlaag van afgelopen weekend tegen NAC Breda (4-0) is de ploeg afgezakt naar de vijftiende plaats. De voorsprong op nummer zestien VVV Venlo, dat wél weer drie punten pakte, is nog maar twee puntjes.

Door die slechte klassering wordt er volop gespeculeerd over de positie van coach Maurice Steijn. De naam van Robert Maaskant valt zelfs al als zijn opvolger. Steijn zelf maakt zich echter niet druk. "Zolang ik vanuit de rvc en de selectie geen ander geluid hoor, ga ik me niet druk maken om mijn positie. Het is in deze situatie altijd onrustig rond ADO, maar we moeten wel realistisch blijven. Op dit moment is een tiende plek niet meer het doel, het draait nu om overleven", zegt hij in Voetbal International.

Volgens de coach is er nog voldoende chemie tussen hem en de spelers. "De relatie is hartstikke goed tussen de selectie en de staf. Na de wedstrijd tegen NAC is de groep opgestaan en hebben ze gezegd: "Trainer, wat kunt u hier aan doen?" Ze trokken het falen naar zichzelf toe, dat tekent de groep. Niemand verschuilt zich achter een ander, waardoor ik geen seconde twijfel aan mijn functioneren", stelt hij.

"Ik hoor positieve geluiden over de trainingen en voor mijn gevoel heb ik de selectie zowel tactisch als mentaal maximaal voorbereid op de wedstrijd in Breda. Het vertrouwen in elkaar is zeker nog aanwezig. Dat heb ik afgelopen maandag ook te horen gekregen van directieleden Paul Beyersbergen en Mark van der Kallen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen