Ondanks inhaalrace ligt ook City eruit

15 maart 2012, 23:01   Bijgewerkt: 15 maart 2012, 23:24

Zwarte donderdag in Manchester. Nadat eerder op de dag United in de achtste finale van de Europa League werd pootje gelicht door Athletic de Bilbao, overkwam City hetzelfde tegen Sporting Lissabon. The Citizens wonnen op het eigen Eastlands met 3-2, maar dat was vanwege de 1-0 uitnederlaag van vorige week niet voldoende.

Voor rust had Sporting het betere van het spel in Manchester. Na 33 minuten kwam de equipe van basisspelers Ricky van Wolfswinkel en Stijn Schaars dan ook op 0-1. Matias Fernandez vuurde een vrije trap raak. Op aangeven van Marat Izmailov maakte Van Wolfswinkel er vijf minuten voor de doelwissel zelfs 0-2 van.

Manchester City moest in de tweede helft dus vier keer scoren om door te bekeren. Vier doelpunten in 45 minuten, ga er maar aan staan. Maar de brigade van manager Roberto Mancini kwam nog akelig dichtbij. Tussen de zestigste en 82ste minuut kantelden Sergio Aguëro (2) en Mario Balotelli (strafschop) de score tot 3-2. City had nog één treffer nodig voor de houdini-act, maar Sporting bleef overeind. Nigel de Jong, die direct na de pauze inviel bij City, kon daar niets aan veranderen.

Ook Metalist Kharkiv vocht zich na een moeilijke wedstrijd naar de laatste acht. De Oekraïense formatie had afgelopen week op eigen terrein met 1-0 verloren van Olympiakos en kwam in Griekenland al binnen een kwartier met 1-0 achter, door toedoen van Ivan Marcano. In de laatste tien minuten stelde Metalist echter orde op zaken. Vier minuten nadat Marko Devic een penalty had gemist, maakte Cristian Carlos Villagra gelijk. Vijf minuten later werd Devic van schlemiel de held: 1-2.

De ontmoeting tussen Atletico Madrid en Besiktas was minder spannend. Thuis zegevierden de Spanjaarden vorige week met 3-1, in Turkije deden ze er nog een schepje bovenop: 0-3. Adrian, Radamel Falcao en Salvio waren trefzeker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen