Lokeren met tien man naar bekerwinst

24 maart 2012, 22:30   Bijgewerkt: 24 maart 2012, 22:57

SC Lokeren heeft de Beker van België gewonnen. De Tricolores speelden zaterdag in de finale tegen KV Kortrijk zeventig minuten met een man minder, maar zaten toch aan de goede kant van de score: 1-0.

Op het hoogste niveau hadden KV Kortrijk en SC Lokeren nog nooit een prijs gewonnen en dus begonnen beide ploegen vol strijd aan de wedstrijd in het Koning Boudewijn Stadion in Brussel. Het leidde tot een leuke openingsfase, maar een rode kaart van Benjamin De Ceulaer verpestte het duel. De straf voor de ex-Feyenoorder was ook nog eens aan de zware kant, aangezien hij slechts wat duw- en trekwerk verrichtte bij een hoekschop.

Als gevolg van de rode prent zakte de amusementswaarde van de wedstrijd naar een bedenkelijk niveau. Lokeren werd gedwongen tot afwachten, maar Kortrijk kon aanvallend weinig uitrichten. Ook die ploeg speelde te afwachtend.

Uiteindelijk trok Lokeren de beker naar zich toe. Een kwartier voor tijd lobde Hamdi Harbaoui uit het niets de bal in het doel van Kortrijk. Met een man minder het hield vervolgens stand, waarmee de eerste bekerwinst in de historie een feit is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen