Köln legt rode loper uit voor Dortmund

25 maart 2012, 19:34

Borussia Dortmund heeft een heerlijk avondje beleefd in Keulen. De regerend kampioen van Duitsland rolde zondag 1. FC Köln met 6-1 op.

Köln kan in de strijd tegen degradatie de punten nog goed gebruiken, maar zo speelde het absoluut niet. Het gaf Dortmund alle ruimte om naar hartenlust te combineren, al kwam het via Milivoje Novakovic nog wel op 1-0.

Door toedoen van Lukasz Piszczek was het bij rust 1-1, maar in het tweede bedrijf profiteerde Dortmund dankbaar van de geboden ruimte. In alle vrijheid plukte Shinji Kagawa, in de 47ste minuut, de bal voorbij de tweede paal in één keer uit de lucht en scoorde de 2-1. De Köln-defensie stond erbij en keek ernaar, net als in het vervolg van de tweede helft. Daardoor kon Dortmund uitlopen tot 6-1, door doelpunten van Robert Lewandowski, Ilkay Gündogan, opnieuw Kagawa en Ivan Perisic.

Dortmund behoudt zodoende de koppositie in de Bundesliga. Met nog zeven duels te gaan heeft het vijf punten voorsprong op nummer twee Bayern München.

Zonder de geblesseerde Khalid Boulahrouz zegevierde VfB Stuttgart thuis met 1-0 over FC Nürnberg. Cacau maakte diep in de tweede helft het verschil. Door de overwinning handhaven de Zuid-Duitsers hun positie in de subtop van de ranglijst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen