Janko helpt FC Porto, ook Benfica wint

22 april 2012, 00:08

Mede dankzij Marc Janko heeft FC Porto zaterdag (lokale tijd) geen fout gemaakt in de Liga ZON Sagres. De Oostenrijkse spits, afgelopen winter overgenomen van FC Twente, hielp de Draken met een treffer aan een 3-0 thuiszege op Beira Mar. Hulk maakte de andere twee doelpunten voor de koploper.

Directe concurrent Benfica pakte ook drie punten. De equipe uit Lissabon boekte in eigen huis een 4-1 overwinning op Maritimo Funchal. Nolito zette Benfica binnen twintig minuten op een 2-0 voorsprong. Sami maakte het vlak na rust weer spannend, maar Rodrigo en Cesar zorgden ervoor dat Benfica uiteindelijk met een ruime marge van het veld stapte.

Door deze resultaten blijft de voorsprong van FC Porto op nummer twee Benfica vier punten. Er zijn nog drie wedstrijden te spelen in de Liga ZON Sagres.