Di Matteo: ''Soms heb je wat geluk nodig''

25 april 2012, 08:16

Roberto di Matteo is bezig om zich onsterfelijk te maken bij Chelsea. Sinds hij enkele maanden geleden op interim-basis het roer overnam van André Villas-Boas, boekt de ploeg het ene succes na het andere. Het voorlopige hoogtepunt volgde dinsdag, toen ten koste van FC Barcelona (2-2) de Champions League-finale bereikt werd.

In Camp Nou leek Chelsea een kansloze wedstrijd te spelen toen het 2-0 achter kwam en John Terry met rood van het veld gestuurd werd. Vlak voor rust maakte Ramires echter 2-1. ''Dat doelpunt was cruciaal, dat gaf ons hoop en geloof voor de tweede helft'', zegt Di Matteo. ''Door die goal waren wij ineens weer in het voordeel.''

Na rust beperkte Chelsea zich tot verdedigen. Met succes, want FC Barcelona slaagde er niet in om een gaatje te vinden in de Londense defensie. ''De tweede helft ging niet om tactiek, vooral om passie, trots en geloof. We wisten dat we slechts 45 minuten af waren van de finale. We hebben hier iets ongelooflijks gepresteerd.''

''FC Barcelona is het beste team van de wereld'', vervolgt hij. ''Natuurlijk weet ik dat we wat geluk gehad hebben. Maar om prijzen te winnen, heb je soms wat geluk nodig.''

In de finale stuit Chelsea op Real Madrid of Bayern München. De Londense ploeg slaagde er tot dusver nog nooit in om de prestigieuze cup met grote oren te winnen.