Beerens ontbreekt bij AZ, Elm keert terug

1 mei 2012, 17:03

AZ moet het woensdag tegen NEC nog stellen zonder Roy Beerens. De aanvaller is onvoldoende hersteld van een enkelblessure, laat coach Gertjan Verbeek weten. "We hebben geprobeerd om hem klaar te stomen voor NEC, maar dat is niet gelukt. We gaan nu kijken of hij wel fit kan worden voor zondag", zegt hij op de clubwebsite.

Achter de naam van Maarten Martens staat nog een vraagteken. "Hij heeft last van zijn bovenbeen en achillespees. Het één is het gevolg van het ander omdat hij wat anders gaat lopen. We bekijken woensdagochtend of hij kan spelen", aldus Verbeek.

Terug in de wedstrijdselectie is Rasmus Elm. Hij miste de kraker tegen Feyenoord omdat hij die nacht vader geworden was. "Rasmus heeft inmiddels goed geslapen en gegeten. Hij voelt de krachten nu terugkomen en is er klaar voor tegen NEC."

De keuze van Elm om niet te spelen in de Kuip leidde in Alkmaar tot nogal wat discussie. Verbeek houdt zich op de vlakte. "Wat ik er van vind dat hij niet speelde tegen Feyenoord? De geboorte van je eerste kind, zoiets maak je maar één keer mee in je leven. Ik heb de discussies daarover niet gevolgd. De enige discussie die voor mij telt is die tussen Rasmus en mij. Hij heeft mij zaterdagavond keurig op de hoogte gebracht hoe het ervoor stond en dat hij het niet zag zitten om zondag te spelen. Ik neem hem niets kwalijk. Er is naar mijn idee niets goed of fout in zo’n geval."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen