Pieters moet streep zetten door EK-deelname

7 mei 2012, 15:19   Bijgewerkt: 7 mei 2012, 15:49

Erik Pieters kan deelname aan het Europees kampioenschap vergeten. De 23-jarige linksback van PSV heeft van zijn arts te horen gekregen dat zijn voetblessure sowieso niet op tijd hersteld is voor de Europese titelstrijd in Polen en Oekraïne.

Pieters raakte vorige maand geblesseerd in de competitiewedstrijd tegen RKC. Het betrof een blessure aan dezelfde voet die hem eerder dit seizoen al maanden aan de kant hield. Aanvankelijk hield Pieters hoop op EK-deelname, maar de blessure is dusdanig ernstig dat het toernooi voor hem te vroeg komt. "Er is geen kans dat ik het EK haal. Ik kan het nog steeds niet geloven", treurt de linksback op Twitter.

De absentie van Pieters is een forse domper voor bondscoach Bert van Marwijk. De PSV'er was de belangrijkste kandidaat voor een basisplaats links in de defensie.

Pieters behoorde tot de 36-koppige voorselectie van Oranje voor het EK die Van Marwijk eerder vandaag bekend maakte. Vurnon Anita, Urby Emanuelson en Jetro Willems zijn andere spelers in die groep die eventueel links achterin kunnen spelen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen