Van Wolfswinkel sluit af met hattrick

12 mei 2012, 23:59   Bijgewerkt: 13 mei 2012, 00:37

Ricky van Wolfswinkel heeft op de laatste speeldag van de Liga ZON Sagres zijn klasse op overtuigende wijze onderstreept. De Nederlandse spits hielp Sporting Lissabon zaterdag met een hattrick aan een 3-2 thuiszege op Sporting Braga, en speelde zich daarmee nadrukkelijk in de kijker bij Bert van Marwijk.

In de 34ste minuut opende Van Wolfswinkel de score na geklungel in de defensie van Braga. Na rust prikte de oud-Utrechter er nog twee in. Zijn tweede werd voorbereid door Stijn Schaars, de derde was een van richting veranderd schot. Hélder Barbosa had Braga na 58 minuten overigens nog op gelijke hoogte gezet, en topscorer Lima zorgde voor een spannende slotfase door een penalty te benutten.

Bij het duel tussen Sporting Lissabon en Sporting Braga stond louter de eer op het spel. Braga was al verzekerd van een plaats in de voorronde van de Champions League, terwijl Lissabon het voortraject van de Europa League ingaat.

Ook het kampioenschap was al een tijdje beslist, in het voordeel van FC Porto. De Draken sloten af met een doelpuntrijke overwinning bij Rio Ave: 2-5. Laube Pinheiro Kleber (3), Djalma en James Rodriguez scoorden. Nummer twee Benfica pakte ook drie punten. De hoofdstedelingen wonnen met 3-1 bij Vitoria Setubal. Ze kwamen met 1-0 achter, maar Bruno César kantelde met twee goals de score. In de extra tijd deed Oscar Cardozo ook nog een duit in het zakje. FC Porto en Benfica spelen komend seizoen allebei in de poulefase van de Champions League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen