Malaga grijpt laatste CL-ticket, Villarreal daalt af

13 mei 2012, 21:51   Bijgewerkt: 13 mei 2012, 22:55

Malaga CF heeft zich op de slotdag van de Spaanse competitie verzekerd van het laatste ticket voor de Champions League. De ambitieuze club rekende zondag in het eigen Estadio La Rosaleda met minimaal verschil (1-0) af met Sporting de Gijón, dat daardoor degradeerde uit de Primera Division, en plaatste zich als nummer vier van Spanje voor de voorronde van het kampioenenbal. Eerder verzekerden kampioen Real Madrid, FC Barcelona en Valencia zich al van een startbewijs voor het CL-hoofdtoernooi.

Nadat er in de eerste helft niet gescoord werd, tekende José Rondón vlak na rust op aangeven van Santi Cazorla voor de enige treffer van de avond. Bij Malaga maakte Joris Mathijsen de negentig minuten vol en loste Ruud van Nistelrooy matchwinner Rondón een kwartier voor tijd af. Levante UD en Atletico Madrid werden door de zege van Malaga verwezen naar de Europa League. Voor Levante beleeft daarmee volgend seizoen haar primeur in Europa, Atletico won de afgelopen editie van het Europese toernooi.

Real Madrid sloot de competitie af zoals het een goed kampioen betaamt; met een duidelijke overwinning. Zondagavond was Mallorca het slachtoffer in Bernabeu: 4-1. Dankzij dit laatste positieve resultaat kwam de ploeg van succescoach José Mourinho uit op 100 punten uit 38 wedstrijden. Daarvan werden er 32 gewonnen. De onttroonde titelhouder FC Barcelona eindigde op 91.

Cristiano Ronaldo opende de score - zijn 46e treffer van het seizoen - waarna Karim Benzema de ruststand op 2-0 bepaalde. In de tweede helft voerde de Duitser Mezut Özil (2) de productie verder op. Tussendoor deed alleen Gonzalo Castro iets terug.

Veel minder plezierig eindigde het seizoen voor Villarreal. De Submarino amarillo zonk naar de Segunda Division, aangezien de ploeg met invaller Jonathan de Guzman (ex-Feyenoord) zelf met 1-0 onderuit ging bij Valencia terwijl directe concurrent in de strijd om degradatie, Rayo Vallecano, dankzij een late treffer won van Granada: 1-0. Naast Gijón daalt het al reeds gedegradeerde Racing Santander af naar de eerste divisie in Spanje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen