Succescoach Guidolin wellicht weg bij Udinese

14 mei 2012, 16:13   Bijgewerkt: 14 mei 2012, 17:03

Succescoach Francesco Guidolin vertrekt komende zomer mogelijk bij Udinese. De 56-jarige Italiaan geeft aan toe te zijn aan een break en twijfelt daarom over het aanblijven bij de brigade uit Udine, waarmee hij zich zondag plaatste voor de voorronde van de Champions League.

“Ik ga praten met de clubleiding, aangezien ik nog twijfel of ik er wel aan toe ben om in juli weer voor de groep te staan”, zegt Guidolin tegen SkySport Italia. “Ik ben erg moe en heb behoefte aan rust. Ik denk dat ik een lange break ga nemen, aangezien ik onder veel spanning sta. Ik weet niet of mijn gezondheid nóg een jaar met meer dan vijftig wedstrijden kan hebben. Of ik technisch directeur kan worden hier en kan samenwerken met een jonge coach? Daar ben ik wel klaar voor.”

Guidolin is bezig aan zijn tweede seizoen bij Udinese. In beide jaargangen leidde hij de club naar de voorronde van de Champions League. Afgelopen jaar versperde Arsenal de Italianen de weg naar het hoofdtoernooi. Ze kwamen wel in de Europa League terecht, waarin ze bij de laatste zestien een maatje te klein waren voor AZ. In beide jaren werd Guidolin verkozen tot coach van het jaar in de Serie A.

De directie verwacht dat Guidolin, nog tot 2015 onder contract bij Udinese, blijft.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen