Chelsea slaat toe in strafschoppenserie

19 mei 2012, 23:32   Bijgewerkt: 20 mei 2012, 00:02

Chelsea heeft voor de eerste keer in zijn bestaan de Champions League gewonnen. De Engelsen wonnen zaterdag de finale in de Allianz Arena na strafschoppen van Bayern München. De Duitsers domineerden de wedstrijd. Toch stond het na 120 minuten, mede door een gemiste penalty van Arjen Robben, 1-1. Vanaf elf meter maakte Chelsea vervolgens het verschil: 3-4.

beker

beker

Daarna bleef een CL-titel voor eigen publiek uit. Maar het lag geheel in de lijn der verwachtingen dat Bayern die negatieve spiraal wel even zou doorbreken. Der Rekordmeister genoot immers niet alleen het thuisvoordeel, ook op papier beschikt het over beter materiaal dan Chelsea.

Het spelbeeld bevestigde de verwachtingen. Er was maar één ploeg die voetbalde in de Allianz Arena, of vanwege sponsorperikelen vanavond omgedoopt tot Fussball Arena, en dat was Bayern. Chelsea liet de Duitsers het spel maken. Niet onlogisch, want in de halve finale waren de Engelsen daar succesvol mee tegen Barcelona.

Dat was Franck Ribéry kort na de doelwissel wel. De Fransman schoot in de rebound een gekeerd schot van Robben binnen, maar hij stond buitenspel en dus ging het feestje niet door. Chelsea kon er maar weinig tegenover stellen, al kreeg voormalig Feyenoorder Salomon Kalou in de slotfase van de eerste helft wel een schietkans na een flitsende aanval. Keeper Manuel Neuer bracht echter redding in de korte hoek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen