Cruijff: "Robben valt niets te verwijten"

21 mei 2012, 09:12

Johan Cruijff is in zijn wekelijkse column in De Telegraaf mild voor Arjen Robben. Met een gemiste penalty in verlenging was Robben de schlemiel van de Champions League-finale tussen Bayern München en Chelsea. Maar Cruijff vindt het goed dat Robben in deze belangrijke wedstrijd niet wegliep voor zijn verantwoordelijkheid.

"Sneu was het vooral voor Arjen Robben, die goed in de wedstrijd zat, maar voor de tweede keer in korte tijd een beslissende strafschop zou missen", verwijst hij naar de misser van Robben vanaf elf meter in de cruciale competitiewedstrijd tegen Borussia Dortmund. "Wat duidelijk maakt dat hij geen specialist is à la Johan Neeskens en Ronald Koeman. Die misten één op de dertig penalty’s. Dan ben je een specialist, terwijl Robben iemand is die meestal een strafschop weet te benutten. Waarom hij ‘m toch nam? Het simpele feit dat niemand anders achter de bal ging staan, geeft aan dat Bayern gewoon geen specialist heeft. Dan moet toch iemand ‘m nemen en die verantwoordelijkheid nam Robben. Daarom valt hem ook niets te verwijten."

Ook Bayern zelf deed eigenlijk alles goed, vindt Cruijff. "Ik weet bijna zeker, dat de enige die blij zijn met de overwinning van Chelsea, de supporters van Chelsea zijn. Intussen kan je Bayern niks verwijten. De ploeg heeft proberen te voetballen, deed dat zelfs prima, getuige de zeker tien goede schietkansen en andere mogelijkheden. Maar hoe goed je ook voetbalt en aanvalt, als je drie penalty’s mist haal je het niet."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen