'Linksback' Schaars: "Moet telkens nadenken"

31 mei 2012, 00:15   Bijgewerkt: 30 mei 2012, 23:53

Slecht deed hij het niet als linksback, veel meer viel over het optreden van Stijn Schaars tegen Slowakije niet te zeggen. De middenvelder voerde links achterin zijn taken uit, maar wist zich niet onderscheiden. Maar dat hoefde ook niet, zegt hij.

"We hebben voorin zo veel klasse lopen, dat ik daar het verschil niet kan maken", zegt Schaars na de overwinning tegen de Slowaken in gesprek met FCUpdate.nl. "Dat kunnen anderen wel, zoals Ibrahim Afellay die nu voor me stond. Of Arjen Robben. Mijn opdracht was gewoon om te zorgen dat mijn directe tegenstander er niet langs zou komen. Dat is, denk ik, aardig gelukt. Al kunnen sommige dingen altijd beter."

Het was voor Schaars vooral een kwestie van wennen aan zijn positie. "In Portugal heb ik dit seizoen één keer linksback gestaan, maar dat was toen we met tien man kwamen te staan en ik als een soort laatste man moest spelen. Op deze positie in Oranje moet ik de hele tijd nadenken. Over mijn eigen positie, de positie van mijn tegenstander en die van mijn teamgenoten. Het voelt allemaal minder natuurlijk dan op het middenveld. Dat werd tijdens de wedstrijd al wel beter en andere jongens helpen me ook goed, hoor. Van bijvoorbeeld Maarten Stekelenburg en John Heitinga krijg ik continu tips over hoe ik het beste kan verdedigen. Dat is natuurlijk erg prettig."

De grote vraag is nu of Schaars ook tijdens het EK links achterin speelt. Zijn enige concurrent voor die positie lijkt Jetro Willems. "Moeilijk in te schatten hoe groot mijn kansen zijn. Jetro speelt heel onbevangen, heel knap voor iemand van zijn leeftijd. Daar tegenover staat dat ik wat langer mee loop. Het is maar waar je voor kiest."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen