Duitsland revancheert zich, Frankrijk wint ook

31 mei 2012, 22:33   Bijgewerkt: 1 juni 2012, 00:39

Duitsland heeft zich in aanloop naar het EK in Polen en Oekraïne gerevancheerd voor de verrassende oefennederlaag tegen Zwitserland (5-3). De ploeg van bondscoach Joachim Löw boekte donderdagavond in Leipzig een 2-0 zege in de oefeninterland tegen Israël. Ook een EK-gangers Frankrijk en Griekenland tankten vertrouwen door een oefenoverwinning bij te schrijven.

In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Zwitserland, verscheen de Mannschaft in de Red Bull Arena wel met de sterkste opstelling aan de aftrap. De spelers van Bayern München, die tegen de Zwitsers nog rust kregen vanwege hun optreden in de Champions League-finale tegen Chelsea, waren er tegen Israël weer bij wat met name in de achterhoede een flinke slok op een borrel scheelt.

Waar de eerste 45 minuten nogal stroperig verliepen, bood de tweede helft meer vermaak. Nadat Özil en Podolski goede mogelijkheden lieten liggen op een verdubbeling van de score, bracht Schürrle acht minuten voor tijd de marge alsnog op twee: 2-0. Gil Vermouth, die het afgelopen jaar op huurbasis uitkwam voor De Graafschap, had daarvoor nog gelijkmaker op zijn schoen maar Neuer toonde aan waarom hij en niet Ter Stegen de eerste doelman van Duitsland is.

Griekenland, op het EK ingedeeld in poule A bij Polen, Tsjechië en Rusland klopte Armenië met 1-0 dankzij een treffer van Kyriakos Papadopoulos. Zowel Georgios Samaras (ex-SC Heerenveen) als Kostas Katsouranis miste een strafschop. Bij Armenië debuteerde de Nederlander Raymond Verheijen als assistent-bondscoach.

Frankrijk zette Servië opzij met 2-0, al zorgde het vroege uitvallen van Yann M'vila voor een nare bijsmaak. De middenvelder van Stade Rennes moest het veld verlaten na een harde tackle van FC Twente-aanwinst Dusan Tadic. M'vila, die huilend naar de kant ging, zal wellicht het eindtoernooi moeten missen. Franck Ribéry en Florent Malouda waren al in het eerste kwartier trefzeker voor les Bleus.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen