KNVB onderzoekt invoering tweede divisie

4 juni 2012, 20:53   Bijgewerkt: 4 juni 2012, 21:24

De tweede divisie keert mogelijk terug in de Nederlandse voetbalpiramide. De KNVB overweegt dat systeem in te voeren om Topklassers zo te verplichten te promoveren naar de eerste divisie.

Topklassers zijn geen voorstander van promotie naar de Jupiler League. “Het proces gaat te snel voor onze achterban,” luidde vorige week de conclusie van de algemene vergadering amateurvoetbal van de KNVB. De amateurs krijgen tot 1 september de tijd om een verplichte promotieregeling voor Topklassers in te voeren. Gebeurt dat niet, dan volgt mogelijk de herintrede van de tweede divisie.

“Teleurstellend”, zei directeur betaald voetbal Bert van Oostveen in De Telegraaf over de houding van de amateurs. “Daarom hebben de clubs uit het betaalde voetbal op de voorjaarsvergadering besloten een werkgroep te formeren, die moet onderzoeken of het instellen van een tweede divisie, inclusief promotieplicht, mogelijk is.”

In die tweede divisie zouden dan ook beloftenteams van de BVO’s kunnen uitkomen. “En uiteraard kunnen ook amateurclubs instromen”, vult Van Oostveen aan. “In die opzet is het mogelijk dat beloftenteams vanuit de tweede divisie promoveren naar de eerste divisie. Dat is meteen ook het plafond, want de reglementen verbieden het dat een club met twee teams kan uitkomen in de Eredivisie.”

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen