Bilek: "Hopen dat Rosicky snel weer fit is"

12 juni 2012, 21:35

Michal Bilek, de bondscoach van Tsjechië, zag zijn team dinsdag als een komeet beginnen aan de EK-wedstrijd tegen Griekenland. Binnen vijf minuten stond het al 2-0. Uiteindelijk werd het 2-1.

"Onze eerste helft was uitstekend”, citeert Sporza Bilek. “We hebben snel gescoord en hadden de wedstrijd onder controle. Door de blessure van Rosicky boetten we in aan creativiteit. We hopen dat hij snel weer fit is. We incasseerden nog een dom tegendoelpunt en kwamen onder druk te staan. Maar de Grieken hebben niet veel kansen gehad omdat we dominant waren in de lucht.”

Fernando Santos, eindverantwoordelijke bij de Grieken, hield al rekening met een vroege 2-0 achterstand. "De wedstrijd begon dramatisch voor ons”, trapt hij een open deur in. “We wisten dat zoiets kon gebeuren. Het was een heel ander duel geweest zonder die vroege tegengoals. We kregen vier goals tegen in tien kwalificatieduels, nu drie in twee wedstrijden. Na die goals hebben we gespeeld met ons hart, maar we konden niet gelijkmaken. Er is nog hoop voor de laatste wedstrijd.”

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen