Verheijen: "Natuurlijk oogt Oranje niet fit"

14 juni 2012, 18:08

Inspanningsfysioloog Raymond Verheijen heeft kritiek geuit op de matige conditie van de Oranje-internationals. De Nederlander zet daarmee de constateringen van Morten Olsen en Joachim Löw, bondscoaches van Denemarken en Duitsland, kracht bij.

"Natuurlijk oogt Nederland niet fit”, zei Verheijen tegen het ANP. "In de openingsfase van beide duels zie je hoe goed de jongens kunnen voetballen. Maar naarmate de wedstrijd vordert, daalt het niveau. Het tempo in de opbouw is te laag, omdat veel spelers stilstaan. Bij balverlies ontbreekt de kracht om druk te zetten. Dat kan aan twee dingen liggen. Of er is in de voorbereiding te hard getraind en is iedereen nu moe. Of er is juist te weinig gedaan en dan is het een conditioneel probleem. Ik heb daar wel een idee over, maar oordeel niet. Ik ben er niet bij geweest.”

"De vluchten over 1200 kilometer op en neer van basiskamp Krakau naar speelstad Charkov helpen Oranje uiteraard ook niet”, ging Verheijen zijn betoog verder. "Reizen is heel vermoeiend, zeker voor een ploeg die niet fit is. Ik begrijp dat niet. Alsof er in Oekraïne geen goede trainingsvelden en hotels zijn. Toch voel ik nog steeds dat Rusland en Oranje elkaar in de kwartfinale treffen.”

Verheijen is inspanningsfysioloog bij het Rusland van bondscoach Dick Advocaat.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen