Promes: "Genoten van Europees debuut"

13 juli 2012, 00:40

Er zijn sfeervollere plekken denkbaar om je Europese debuut te maken dan het stadion van UE Santa Coloma in Andorra la Villa, maar het maakte Quincy Promes weinig uit. De middenvelder van FC Twente vond het prachtig dat hij donderdag zijn debuut mocht maken in de Europa League. Hij maakte de negentig minuten vol.

"Ik ben erg blij dat ik deze kans heb gekregen, daaruit blijkt dat de trainer vertrouwen in me heeft", zegt Promes (20), afkomstig uit de beloften, op de website van Twente. De entourage, en de tegenstander, was niet echt inspirerend. "Nee, dat klopt, maar ondanks dat heb ik er absoluut van genoten. Er waren niet veel toeschouwers, het was een klein stadion, maar dat neemt niet weg dat het mijn Europese debuut was."

Over de wedstrijd (0-3) zelf was Promes niet helemaal tevreden. "Vooraf gaf de trainer aan tempo in het spel te willen. Dat kan ik goed en de trainer heeft me de kans gegeven. Ik denk dat het me is gelukt deze kans te pakken. Wel hadden we met een groter resultaat moeten winnen, met name omdat het verschil in kwaliteit enorm groot is. In de tweede helft kregen we ook wel wat kansen, maar de scherpte ontbrak."

De jonge middenvelder hoopt dat deze wedstrijd voor hem het begin is van iets moois. "Mijn doel dit seizoen is om aan te haken bij de eerste selectie. Er is veel concurrentie, maar zodra ik de kans krijg moet ik hem pakken. Ik weet dat ik het kan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen