Velthuizen: "Doel voor dit seizoen is eerste vijf"

27 juli 2012, 10:00

De eerste Europese overwinning sinds 2002 werd donderdag bij Vitesse schijnbaar vanzelfsprekend binnengehaald. De Arnhemse club vierde de winst op het Bulgaarse Lokomotiv Plovdiv (3-1) natuurlijk wel met de eigen aanhang, maar beseft ook dat de ambities groter zijn dan alleen één voorronde in de Europa League overleven. Het ultieme doel blijft het kampioenschap van Nederland, zegt doelman Piet Velthuizen tegen FCUpdate.nl. “Maar op dit moment zijn we nog niet kampioenswaardig.”

Over drie weken is het twee jaar geleden dat Vitesse in handen kwam van Merab Jordania. Bij zijn presentatie liet de Georgische zakenman er destijds geen twijfel over bestaan: Vitesse moet naar de Nederlandse top toe. Het woord 'kampioenschap' viel, iets dat toen nog klonk als een sprookje. En na het eerste jaar van Jordania, waarin Vitesse met hangen en wurgen deelname aan de nacompetitie wist te ontlopen, leek het sprookje zelfs een flauwe grap. Maar Vitesse en Jordania hielden vol en niet zonder resultaat: het afgelopen seizoen eindigde de club keurig in het linkerrijtje en plaatste het zich voor Europees voetbal. Voor het eerst sinds 2002 mocht de ploeg Europa in.

Komend seizoen moet Vitesse een volgende stap in zijn ontwikkeling zetten, vindt ook Piet Velthuizen. “Bij de eerste vijf eindigen, dat is ons doel dit jaar”, zegt hij. “Als dat lukt hebben we weer een goede stap gezet. Een plek bij de eerste vijf mag je best van ons verwachten, denk ik. De club doet er alles aan: de selectie wordt beter en de faciliteiten ook. Er wordt alles aan gedaan om te zorgen dat wij een topprestatie kunnen leveren.”

Volgens Velthuizen kan het snel gaan: “Als er nog twee of drie kwaliteitsspelers bij komen, heb je ook in de breedte een selectie waar je ver mee kan komen. Ik verwacht wel dat dat gebeurt, ja. En dan kunnen we in de toekomst echt voor de titel gaan.”

Maar voordat dat zo ver is, wacht nog de Europa League. Na de zege op Lokomotiv Plovdiv, is Russische Anzhi Makhachkala de volgende tegenstander. “Dan worden we echt gemeten”, weet Velthuizen. “Bij Anzhi spelen grote namen, maar daar moeten we niet van schrikken. We gaan daar heen voor de drie punten en willen het daarna in eigen huis afmaken. Tegen Plovdiv hebben we in ieder geval bewezen dat we groeien. We zijn als team en conditioneel al een stuk verder dan een week geleden, in de heenwedstrijd in Bulgarije. Plovdiv kan heus wel wat, anders hadden ze niet in Europa gespeeld. Maar we hebben het voor eigen publiek professioneel en goed uitgespeeld.”

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen