Ferdinand in de penarie door tweet

30 juli 2012, 18:07

Rio Ferdinand heeft zichzelf in de nesten gewerkt. De verdediger van Manchester United noemde Chelsea-speler Ashley Cole op Twitter ‘choc-ice’ en krijgt daarom een onderzoek van de Engelse voetbalbond FA aan zijn broek.

‘Choc-ice’ is een Engelse spotterm voor iemand die ‘donker van buiten, maar wit van binnen’ zou zijn. Ferdinand deed die uitlating naar aanleiding van de racismezaak rond John Terry en Anton Ferdinand, de broer van Rio.

Terry zou Anton Ferdinand afgelopen najaar in het competitieduel tussen Chelsea en Queens Park Rangers racistisch hebben bejegend. De Engelse justitie stelde Terry in staat van beschuldiging, maar de international werd vrijgesproken. Dat kwam mede doordat Cole als getuige tegenover de rechter verklaarde dat zijn ploeggenoot Terry geen racistische taal uitte. Dat was voor Rio Ferdinand aanleiding om Cole op Twitter voor ‘choc-ice’ uit te maken, waardoor hij nu in de penarie zit.

Overigens klaagde de FA Terry vrijdag opnieuw aan voor de vermeende racistische teksten aan het adres van Ferdinand. De bond claimt nieuw bewijs te hebben.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen