Van Basten maakt doelpuntrijk debuut

2 augustus 2012, 21:21   Bijgewerkt: 2 augustus 2012, 22:09

Twee goals van gelegenheidsspits Filip Djuricic zetten SC Heerenveen donderdag op het goede spoor tegen Rapid Boekarest. Aanwinst Marten de Roon en invaller Samir Fazli verdubbelden de score, 4-0. De Friezen kunnen volgende week met een goed gevoel naar Roemenië afreizen. De winnaar over twee duels in de derde voorronde van de Europa League wacht nog een play-off, waarna de groepsfase aanbreekt.

In de beginfase lieten Tannane en Ziyech zich gelden. Tannane, die in de jeugd van Ajax, FC Utrecht en PSV het stempel van een lastige jongen kreeg, schoot over. Ziyech, opgevoed in de eigen jeugd, stond in de negende minuut aan de basis van de 1-0. Djuricic scoorde, met een fraai boogje.

Aan de andere kant kreeg Kristoffer Nordfeldt weinig te doen, al zag hij in de slotseconden van de eerste helft een vrije trap van Nemanja Milisavljevic in het zijnet belanden. Na de rust dacht Rapid dat er iets te halen viel, Ramon Zomer moest zijn doelman te hulp schieten.