Kluivert: "Assistentschap speciaal voor mij"

7 augustus 2012, 14:11

Patrick Kluivert werd vorige week, net als Danny Blind in een eerder stadium, toegevoegd aan de technische staf van het Nederlands elftal. De 79-voudig international (veertig doelpunten) zal daar de komende jaren een rol als assistent van bondscoach Louis van Gaal gaan vervullen. In een interview met RTV Oost laat Kluivert, die gisteren met Jong Twente beslag wist te leggen op de Super Cup voor beloften, weten uit te zien naar zijn nieuwe baan.

"Het is voor mij de ultieme uitdaging. Ik heb er hartstikke veel zin in en ik vind het een eer dat ik de beste voetballers van Nederland mag gaan begeleiden. Ik zal er alles aan doen om zo goed mogelijk werk te leveren."

De ervaring die hij zelf heeft opgedaan gedurende zijn carriere zal daarbij volgens hem goed van pas komen. "De spelers die nu bij Oranje zitten hoef je niet meer te leren voetballen", aldus de inmiddels 36-jarige Kluivert.

Vooral het feit dat zijn nieuwe baan een hernieuwde samenwerking met Louis van Gaal inhoudt, betekent veel voor Kluivert. "Ik heb vaak met Louis samengewerkt, onder meer als speler. Dit is erg speciaal voor mij."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen