McClaren: "Moeten snel in topvorm zijn"

7 augustus 2012, 17:38

Steve McClaren hoopt dat FC Twente bij de start van de Eredivisie direct in topvorm is. De Britse oefenmeester van de Tukkers blikte vandaag (dinsdag) vooruit op het nieuwe voetbalseizoen.

“Want de eerste tien wedstrijden zijn erg belangrijk”, stelt de Brit op de website van FC Twente. “Ik kijk uit naar onze eerste competitiewedstrijd aanstaande zondag. De vroege start in de Europa League was niet eenvoudig, maar in de wedstrijden die we hebben gespeeld was de groei van het team te zien. Donderdag willen we ons kwalificeren voor de play-offs van de Europa League om ons daarna te plaatsen voor de groepsfase. Dat is voor de ploeg en de club enorm belangrijk.” Twente verdedigt een 2-0 voorsprong op het Tsjechische Mlada Boleslav.

McClaren is tevreden over de kwaliteit van zijn selectie. “De nieuwkomers zijn getalenteerd en hebben een hoog niveau. Ook het niveau van de FC Twente Voetbalacademie is enorm toegenomen. Voor de korte en lange termijn zijn we er in geslaagd goede spelers aan ons te binden. Toen ik hier begon aan mijn tweede periode, is me opgevallen dat de club zich enorm doorontwikkeld heeft. Op alle vlakken is dat te zien. De inkomsten, het stadion, etcetera. Maar uiteindelijk gaat het om de voetbalontwikkeling. Met name het niveau van spelers in de Voetbalacademie is enorm toegenomen. Het is nu zaak de jeugdspelers verder door te laten groeien en te laten doorstromen naar het niveau van het eerste elftal”, besluit de coach.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen