Kuyt schiet Fenerbahçe naar volgende ronde

8 augustus 2012, 21:55

Dirk Kuyt kan voorlopig niet stuk bij Fenerbahçe. De blonde aanvaller schoot zijn nieuwe club woensdag bijna hoogstpersoonlijk naar de laatste voorronde van de Champions League. Tegen FC Vaslui tilde hij de score in de slotfase met twee goals van 1-1 naar 1-3. Teamgenoot Moussa Sow bepaalde daarna de eindstand op 1-4.

De goals van Kuyt waren broodnodig, want beide clubs stonden op dat moment volledig gelijk. De heenwedstrijd, vorige week in Turkije, was namelijk in 1-1 geëindigd. In Roemenië kwam Fenerbahçe snel op 0-1, maar enkele minuten later was het alweer gelijk. Vaslui kreeg daarna zelfs een enorme kans op de 2-1, maar Ousmane N´Doye miste een strafschop. Een dure misser, want twintig minuten voor tijd begon het feestje van Kuyt. Binnen vijf minuten scoorde hij twee keer, waarmee hij de tweestrijd besliste.

FC Basel, dat vorig seizoen de laatste zestien haalde, bereikte de laatste voorronde ook. Dat ging niet gemakkelijk, want het Noorse Molde FK bleek taai. Een 1-1 gelijkspel voor eigen publiek was, na de 0-1 zege van vorige week in Noorwegen, net genoeg.