Club Brugge redt het niet tegen Kopenhagen

8 augustus 2012, 22:47

Club Brugge is er niet in geslaagd om zich als tweede Belgische ploeg te plaatsen voor de laatste voorronde van de Champions League. Voor eigen publiek moest de ploeg van trainer Georges Leekens het hoofd buigen voor FC Kopenhagen: 2-3.

De heenwedstrijd was 0-0 geworden, waardoor Club Brugge thuis moest winnen om door te gaan. Dat leek te lukken, want de Belgen kwamen twee keer op voorsprong. Jordi Figueras tekende voor 1-0, na een gelijkmaker van Jorgensen maakte Vadis Odjidja-Ofoe 25 minuten voor tijd de 2-1. Een plek in de volgende voorronde was dichtbij, maar FC Kopenhagen sloeg terug. Ruim tien minuten voor tijd maakte Cristian Bolanos gelijk, waarna Cesar Santin in blessuretijd de allesbeslissende 2-3 maakte.

Eerder vanavond haalde Anderlecht de laatste voorronde wel. De kampioen van België had over twee wedstrijden geen enkele moeite met het Litouwse Ekranas: 11-0.