De Graafschap klopt Excelsior in kraker

10 augustus 2012, 21:55   Bijgewerkt: 10 augustus 2012, 22:15

De Graafschap is de Jupiler League goed begonnen. De Gelderse degradant was vrijdag in de kraker op De Vijverberg tegen mededegradant Excelsior met 2-0 de betere. Karim Tarfi opende na zeventig minuten uit een vrije trap de score. Soufian El Hassnaoui legde twaalf minuten later de eindscore vast op 2-0.

Sparta Rotterdam, naast De Graafschap en Excelsior een titelkandidaat, startte met een 2-1 thuiszege op SC Veendam. Sandro Calabro maakte na 52 minuten het winnende doelpunt. Na drie minuten had de spits de score ook al geopend, waarmee hij de eerste treffer van het nieuwe seizoen liet aantekenen.

FC Eindhoven verloor op eigen veld met 3-2 van MVV. De equipe van coach John Lammers gaf een 2-0 voorsprong weg. Malcolm Esajas scoorde in blessuretijd het winnende doelpunt. Door treffers van Xander Houtkoop en Sjoerd Overgoor zegevierde Go Ahead Eagles met 2-0 op bezoek bij Almere City FC.