Goede uitgangspositie Inter, Liverpool en Brugge

23 augustus 2012, 22:41   Bijgewerkt: 23 augustus 2012, 23:16

Internazionale staat op de drempel van de groepsfase van de Europa League. De Italiaanse topclub won donderdag het eerste duel met FC Vaslui, in de laatste voorronde, met 0-2.

Esteban Cambiasso en Rodrigo Palacio maakten in Roemenië de doelpunten voor Inter, beide op aangeven van Wesley Sneijder, die een basisplaats had. De return in Milaan, volgende week, lijkt hiermee tot een formaliteit verworden. Maar dat leek een ronde eerder ook het geval tegen Hajduk Split. In Kroatië werd met 3-0 gewonnen, maar in eigen huis ging het nog bijna mis (0-2 verlies).

Ook voor Liverpool ziet het er goed uit. The Reds zegevierden in Schotland met 1-0 bij Hearts. Andy Webster maakte twaalf minuten voor tijd het verschil. Oussama Assaidi was nog niet speelgerechtigd. De aanvaller speelde eerder dit seizoen al Europees met SC Heerenveen. Pas als Liverpool de poulefase bereikt, mag het de naam van de Marokkaanse flankspeler op het wedstrijdformulier zetten.

Hannover 96 boekte in Polen een spectaculaire overwinning bij Slask Wroclaw. De Duitsers stonden bij rust met 3-1 voor, waarop de Pools kampioen Johan Voskamp binnen de lijnen bracht. Hoewel de Nederlandse spits niet scoorde, kwam de thuisclub wel terug tot 3-3. Maar door late treffers van Leon Andreasen en Manuel Schmiedebach keerde Hannover toch in goede uitgangspositie huiswaarts: 3-5.

Club Brugge staat eveneens met één been in de groepsfase, na een ruime zege bij Debreceni VSC. Met Ryan Donk in de basis werd in Hongarije met 3-0 gewonnen, door goals van Jonathan Blondel, Lior Rafaelov en Carlos Bacca na de doelwissel. Ook SC Lokeren deed goede zaken. Thuis werd Viktoria Plzen met 2-1 verslagen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen