"Sekou had die strafschop nooit mogen nemen"

26 augustus 2012, 18:01

Feyenoord won zondag met 2-1 bij Heracles Almelo, maar de Rotterdammers maakten het zichzelf onnodig moeilijk. Op slag van rust miste Sekou Cissé, bij een 0-2 stand, een strafschop. Maar de Ivoriaan had helemaal niet mogen trappen, bromde coach Ronald Koeman na afloop.

"Natuurlijk, zo'n bal vliegt erin of niet", vertelde Koeman tegen het ANP. “Daar gaat het ook helemaal niet om. Sekou had die strafschop nooit mogen nemen. Hij is geen kandidaat bij ons. Ruud Vormer of Lex Immers zijn de aangewezen personen. Dat weet ook iedereen in de ploeg.”

Koeman vond dat aanvoerder Jordy Clasie had moeten ingrijpen. De captain zelf wilde er liever niet over praten. "Als Sekou raak had geschoten, had niemand wat gezegd", reageerde de middenvelder. "Hij ging nu eenmaal achter de bal staan. Wat ik er verder van vind? Dat houden we intern.”

Ook Immers wilde er niet te veel over kwijt. "Goed, hij neemt hem. Meer zeg ik daar niet over. Dat houden we binnen de kleedkamer”, was de reactie van de Hagenaar. “Of ik de volgende keer op het veld wel zal optreden? Misschien wel, misschien niet. Ik denk niet dat die volgende keer er nog komt."

Koeman sprak van een ‘stukje onvolwassenheid’ in zijn team. "Ja, persoonlijkheid is leuk en aardig, maar dat moet je dan wel tonen op zo'n moment. Als ik het veld had mogen inlopen, had ik die bal gepakt. Want dit kan echt niet. Het is toch ook geen speeltuin? Als het een minuut voor tijd was geweest bij 0-2, had Sekou hem van mij best mogen nemen. Als beloning misschien voor een lekkere wedstrijd. Nu niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen