Rio Ave bezorgt ‘Nederlands’ Sporting kater

27 augustus 2012, 23:14

Sporting Lissabon is na twee speeldagen nog zonder overwinning in de Portugese competitie. De Nederlands getinte equipe van Sa Pinto verloor maandag op eigen terrein verrassend met 1-0 van Rio Ave.

Sporting Lissabon had een veldoverwicht en kreeg na 25 minuten een aardige kans via Khalid Boulahrouz. De Oranje-international kopte uit een corner over voor een leeg doel. Verder had Sporting wel de bal, maar was het aanvallend onmachtig.

Aan de andere kant toonde Rio Ave zich een stuk slagvaardiger. Edimar Fraga counterde na veertig minuten naar 0-1. In het tweede bedrijf voerde Sporting de druk op, maar het wist de witte muur van de bezoekers niet te slechten. Basisspeler Ricky van Wolfswinkel en invaller Zakaria Labyad konden daar niets aan veranderen. Stijn Schaars was wegens lichte knieklachten afwezig bij de groen-witten. Van Wolfswinkel kreeg wel enkele kansjes, maar was niet scherp in de afwerking.

Sporting heeft na twee duels pas één punt en staat daarmee gedeeld elfde. Rio Ave bezet met drie punten de zevende plek. Het is de enige ploeg die dit seizoen nog niet gelijk heeft gespeeld in de hoogste Portugese voetbalafdeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen