Real Madrid boekt eerste competitiezege

2 september 2012, 21:48   Bijgewerkt: 2 september 2012, 23:02

Real Madrid heeft zijn eerste overwinning in de 2012/2013-editie van La Liga binnen. De Koninklijke was zondag, in de derde speelronde, zonder groots te spelen in eigen huis met 3-0 te sterk voor Granada CF.

Real haalde uit de eerste twee duels maar één schamel puntje. Er werd afgetrapt met een 1-1 gelijkspel tegen Valencia, vorige week ging de uitwedstrijd tegen Getafe met 2-1 verloren. Maar deze week spoelde de titelverdediger de kater weg door de Spaanse supercup ten koste van aartsrivaal FC Barcelona te veroveren.

Tegen Granada werd die lijn doorgezet. Cristiano Ronaldo opende na 26 minuten de score. De Portugese vedette speelde Granada-keeper Tono vanuit een lastige hoek pijnlijk door de benen en trof daarmee doel. Ronaldo verdubbelde zes minuten na de pauze de score (2-0).

Kort daarna kreeg Borja Gomez zijn tweede gele kaart en moest Granada met tien man verder. Met een speler meer scoorde Real nog één keer. Gonzalo Higuain tikte een kwartier voor tijd in alle vrijheid binnen op aangeven van Karim Benzema. De Argentijnse spits was zo ongedekt omdat de Granada-spelers druk waren met (terecht) appelleren voor buitenspel van de Franse assistgever. Higuain was ingevallen voor Ronaldo, die uitviel met een dijbeenblessure.

Real staat na drie speeldagen in de middenmoot met vier punten. Koploper FC Barcelona speelt later op de avond nog in Camp Nou de topper tegen Valencia.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen