Groep F: Portugal moeizaam langs Luxemburg

7 september 2012, 23:17   Bijgewerkt: 8 september 2012, 11:28

Portugal is in groep F door het oog van de naald gekropen in de eerste WK-kwalificatiewedstrijd. De Portugezen, halvefinalist op het afgelopen EK, kwamen vrijdag bij het nietige Luxemburg met 1-0 achter. Ze wonnen uiteindelijk met 1-2.

De Luxemburgers, bij wie Willem II-aanvaller Aurelien Joachim de hele wedstrijd speelde, kwamen na dertien minuten verrassend op voorsprong in eigen stadion. Daniel Da Mota scoorde. Cristiano Ronaldo en Hélder Postiga wisten een afgang van hun land te voorkomen. De winnende treffer viel in de 54ste minuut.

Fabio Capello startte eerder op de dag met Rusland met een 2-0 thuisoverwinning op Noord-Ierland. Op aangeven van Alexandr Kerzhakov opende Victor Fayzulin na een half uur de score in Moskou. Het was zijn eerste interlanddoelpunt. Uit een penalty legde Roman Shirokov de eindscore in de 78ste minuut vast op 2-0.

Azerbeidzjan en Israël hielden elkaar op 1-1. Bibers Natcho zette Israël na vijftig minuten op voorsprong, Abisov maakte gelijk. Bij Israël speelde de kersverse Vitessenaar Dan Mori de hele wedstrijd mee. Hij kreeg in de slotfase geel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen