Plek Schaken in voorselectie motiveert Beerens

8 september 2012, 14:18

Bondscoach Louis van Gaal heeft tot dusver al veel nieuwe spelers een kans gegeven bij Oranje, maar de naam van Roy Beerens is nog niet gevallen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Feyenoorder Ruben Schaken, maakte de aanvaller van AZ zelfs nog niet één keer deel uit van een voorlopige selectie. Beerens blijft echter hopen op zijn kans.

Dat Schaken bij de voorselectie zat en hij niet, motiveert Beerens alleen maar. "Het is een bevestiging dat de bondscoach niet alleen de gevestigde namen oproept", zegt de 24-jarige rechtervleugelaanvaller van AZ in Voetbal International. "Schaken is dertig jaar. Fantastisch voor die jongen dat hij een kans krijgt. Dus ik weet nu: als ik goed presteer, kom ik misschien ook weer in beeld. Ik lees dat nieuws niet tandenknarsend, of zo. Voor mij is het alleen maar een stimulans. Nog een tandje erbij, denk ik dan."

Beerens vindt niet dat hij de laatste jaren door andere buitenspelers qua ontwikkeling voorbijgestreefd is. "Niet echt. Want ik doe het op mijn manier. Wat dat betreft heb ik niets te klagen. Ik geef nu zes jaar vol gas. Volgens mij kunnen weinig buitenspelers dat zeggen. Daar ben ik best trots op. Het gaat erom dat mensen waarderen wat je doet. En dat geldt voor deze trainer Gertjan Verbeek. Dan geef ik ook veel terug", stelt hij.

Onder Bert van Marwijk mocht Beerens twee keer meedoen in Oranje. Eén keer tegen Oekraïne in 2010, vlak na het WK, en vorig jaar in een oefenduel tegen Duitsland.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen