Groep A: België gelijk, Servië dankt Eredivisie

11 september 2012, 23:03

In de jacht op een eerste WK-ticket sinds 2002 heeft België een kleine tegenvaller te verwerken gekregen. Voor eigen publiek kwamen de Rode Duivels niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Kroatië. Servië profiteerde en won ruim van Wales (6-1).

De remise van België is op papier geen slecht resultaat, Kroatië staan namelijk veel hoger op de wereldranglijst. Maar in België is men zó enthousiast over de huidige lichting, dat de verwachtingen hooggespannen zijn. Zo hooggespannen, dat een remise tegen Kroatië voelt als een nederlaag. De Belgen hadden het ene punt te danken aan een enorme knal van Gillet, die vlak voor rust van afstand raak schoot. Hij repareerde daarmee de schade die vroeg in de wedstrijd opgelopen was door een goal van Perisic.

Servië is de nieuwe koploper in de groep. Het land, dat vrijdag 0-0 speelde tegen Schotland, haalde Wales door de gehaktmolen (6-1). Servië had de winst voor een deel te danken aan spelers uit de Eredivisie. Filip Djuricic (SC Heerenveen), Dusan Tadic (FC Twente) en Miralem Sulejmani (Ajax) pikten allemaal hun doelpuntje mee.

Schotland stelde teleur door thuis niet verder te komen dan 1-1 tegen Macedonië.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen